欢迎访问医学考研网
首页 | 设为首页 | 收藏本站 | 医学考研网网课 | 答疑中心
医学考研网资讯
招生简章 考研动态
政策解析 报考指导
复试调剂 考研大纲
医学考研网西综辅导
西综真题 复习规划 西综答疑
西综集训 西综试学 模拟自测
听课练题 大三备考 近期课讯
医学考研网政治英语辅导
政治真题 英语真题
政治模考 英语模考
政治考经 英语考经
医学考研网专科考研 跨专业考研 在职考研 口腔考研 护理考研 中医考研
专科考研 跨专业考
在职考研 口腔考研
护理考研 中医考研
今天:
热门专业:肾脏内科 | 血液内科 | 消化内科 | 呼吸内科 | 心内科 | 内分泌科 | 传染病学 | 普通外科 | 泌尿外科 | 骨外科 | 胸心外科 | 神经外科 | 整形外科
您所在的位置:主页 > 医学考博 >

考博英语:词汇使用练习题(二)

时间: 2016-09-06 作者:医学考研网 点击:

  考博英语词汇使用练习题由医学考研网独家整理总结,更多考博复习资料,请访问医学考研网!

考博英语:词汇使用练习题(二)

  Directions: In each item, identify one of the four choices A, B, C and D that best keeps the meaning of the sentence if it substitutes the underlined word or phrase. Mark your choice on the Answer Sheet with a pencil.

  1.Obviously these are all factors affecting smooth operation, but the underlying problem is still to be identified.

  A.operational B.fundamental C.operating D.underneath

  2.If you can convince the interviewer of your special qualifications, your chance of being accepted will be greatly enhanced.

  A.appreciated B.encouraged C.frustrated D.increased

  3.Initially his book did not receive much attention, but two weeks after the critic's review appeared in the newspapers, it climbed to the best sellers' list.

  A.At first B.First of all C.At first sight D.From the first

  4.Growing economic problems were highlighted by a slowdown in oil output.

  A.accounted for B.worked out

  C.made prominent D.taken for granted

  5.The committee reported its findings after a thorough investigation.

  A.things that are found B.decisions

  C.results of an enquiry D.files

  6.The critic's assessment of the book is that it is beautifully written.

  A.comprehension B.recommendation C.admiration D.judgment

  7.The foreign minister would reveal nothing about his recent tour of the Middle East beyond what had already been announced at the press conference.

  A.as for B.in addition to C.along with D.in relation to

  8.Mr. Dane went through his daughter's essay carefully, to eliminate slang words from it.

  A.reduce B.exchanged C.remove D.exhibit

  9.A trip to the Antarctic is reasonably safe if you take the necessary precautions.

  A.within reason B.rather C.beyond doubt D.doubly

  10.With his brows knitted, the doctor contemplated the difficult operation he had to perform.

  A.succeeded in B.decided against

  C.went on with D.thought deeply about

  11.I was most favorably struck by the assurance with which the boy answered all my question.

  A.insurance B.confidence C.reluctance D.independence

  12.The population in last area was growing rapidly. Needless to say, the housing problem there cried out for immediate solution.

  A.tried hard to find B.called loudly

  C.needed very much D.asked earnestly for

  13.This exquisite violin was with superb workmanship.

  A.rather strange B.pretty cheap

  C.utterly worthless D.very lovely

  14.The emperor turned to alchemy to ensure immortality, but contrary to his wishes, the wrong chemistry shortened his life.

  A.good fortune B.quick recovery from his illness

  C.never-ending life D.everlasting peace

  15.Many workers felt that they were victimized by atomation.

  A.make to work hard B.replaced

  C.caused to suffer D.relieved

  16.How to evaluate the performance of students is still a problem that troubles many professors.

  A.examine and judge B.assist in

  C.enhance D.account for

  17.Because alcohol is a solvent, it is a component of many liquid medicines.

  A.basic ingredient in making medicines

  B.combination of things of different qualities

  C.one of the parts that make up a whole

  D.substance that helps to cure certain diseases

  18.The incidence of this disease has been greatly reduced thanks to our health care program.

  A.seriousness B.frequency of occurrence

  C.mortality D.cure rate

  19.Since the energy crisis, these big cars have become a real liability. They cost too much to run.

  A.lack of reliability B.substitute

  C.costly means of transport D.disadvantage

  20.Mary is by no means learned; nor is she good at any practical trade. The only asset she possesses is her beauty.

  A.something valuable B.temptation

  C.something pleasing to the eye D.womanly virtue

  21.Young John showed no consistency when he did excellent work the first part of the year and very poor work after that.

  A.state of keeping to the same course of action

  B.right qualifications to do a job

  C.ability to cope With one's work

  D.great amount of accumulated experience

  22.If the batik's statement agrees with my bank balance, it does not follow indisputably that the balance is correct.

  A.indispensably B.unquestionably

  C.disreputably D.consequently

  23.Educational development is bound up with economic progress.

  A.in accordance with B.consistent with

  C.independent of D.closely related to

  24.Export of handicraft products is the mainstay of the county's economy.

  A.rich resources B.primary concern C.only source D.main support

  25.The man had a rather shady occupation and made a lot of money within a short period of time.

  A.profitable B.comfortable C.honorable D.dishonest

  26.They are meticulous in work, Well aware a careless mistake will cost the company millions of pounds.

  A.rather casual B.pretty slow

  C.very careful D.really considerate

  27.When the pacific War broke out, Edward was drafted by navy and served four full years on a big aircraft carrier.

  A.enlisted B.mobilized C.approved D.attracted

  28.Be was interested only in the story and skipped all those passages of landscape description.

  A.thought badly of B.went over C.went through D.passed over

  29.Her panic was transient, and ceased when she began to speak.

  A.beyond description B.unnoticed

  C.passing quickly D.vague

  30.Heavy rains were causing inundation and much damage throughout the country.

  A.much inconvenience B.serious concern

  C.overflow of water D.human misery

  Unit 2答案

  1.B 2.D 3.A 4.C 5.C 6.D 7.B 8.C 9.B 10.D 11.B 12.C 13.D 14.C 15.C 16.A 17.C 18.B 19.D 20.A 21.A 22.B 23.D 24.D 25.D 26.C 27.28.D 29.C 30. C

(责任编辑:医学考研网)

考研动态

更多>>

西综复习

更多>>

最新文章

 

推荐文章

 

医学考研辅导班 | 西综考研辅导班 | 医学考研网网课 | 答疑中心 | 网站简介 | 联系我们 | 诚聘英才 | 友链交换
2003-2016 © medkaoyan.net 医学考研网版权所有 客服热线:400-6600-397/13466665150
  京icp备11014018号
回到顶部