欢迎访问医学考研网
首页 | 设为首页 | 收藏本站 | 医学考研网网课 | 答疑中心
医学考研网资讯
招生简章 考研动态
政策解析 报考指导
复试调剂 考研大纲
医学考研网西综辅导
西综真题 复习规划 西综答疑
西综集训 西综试学 模拟自测
听课练题 大三备考 近期课讯
医学考研网政治英语辅导
政治真题 英语真题
政治模考 英语模考
政治考经 英语考经
医学考研网专科考研 跨专业考研 在职考研 口腔考研 护理考研 中医考研
专科考研 跨专业考
在职考研 口腔考研
护理考研 中医考研
今天:
热门专业:肾脏内科 | 血液内科 | 消化内科 | 呼吸内科 | 心内科 | 内分泌科 | 传染病学 | 普通外科 | 泌尿外科 | 骨外科 | 胸心外科 | 神经外科 | 整形外科
您所在的位置:主页 > 医学考博 >

考博英语:词汇使用练习题(三)

时间: 2016-09-06 作者:医学考研网 点击:

  考博英语词汇使用练习题由医学考研网独家整理总结,更多考博复习资料,请访问医学考研网!

考博英语:词汇使用练习题(三)

  Section A

  Directions: Choose the word that is the closest synonym to the underlined word.

  1.She actually preferred a more gregarious urban life style and the cultural attractions in a warmer clime.

  A.tranquil B.sociable C.inactive D.undisturbed

  2.Some of the plan's provisionshave already aroused opposition, most notably from Pope John Pual Ⅱ.

  A.clauses B.interpretations C.interrelations D.depreciations

  3.Nothing is less sensible than the advice of the Duke of Cambridge who is to be reported to have said:“Any change, at any time, for any reason is to be deplored.”

  A.emulated B.ridiculed C.complicated D.lamented

  4.Most of the 33 newly discovered planets'giant gas bags swing so erratically that they create havoc on any smaller, nearby, life-friendly planets.

  A.destruction B.benefits C.chaos D.violence

  5.Furthermore, the campaign itself was lavishly financed, with plenty of money for top-flight staff, travel, and television commercials.

  A.dubiously B.potently C.profusely D.candidly

  6.In fact, a number of recent developments suggest that new media may actually be the salvation of old media; that online newspapers, Webzines, and e-books could preserve and extend the best aspects of the print culture while augmenting it with their various technological advantages.

  A.limiting B.maintaining C.distinguishing D.increasing

  7.Every modern government, liberal or otherwise, has a specific position in the field of ideas; its stability is vulnerable to critics in proportion to their ability and persuasiveness.

  A.futile B.susceptible C.feasible D.flexible

  8.Parties are therefore free to strive for a settlement without jeopardizing their chances for or in a trial if mediation is unsuccessful.

  A.assuring B.increasing C.endangering D.destroying

  9.They make better use of the time they have, and they are less likely to succumb to fatigue in stressful jobs.

  A.sustain B.yield C.endure D.expose

  10.It disgusted him when atheists attacked religion: he thought they were vulgar.

  A.insulting B.base-minded C.rough D.vicious

  Section B

  Directions: Choose the answer that best completes the sentence.

  11.From the time of the Greeks to the Great War, medicine's job was simple: to struggle with ______ diseases and gross disabilities, to ensure live births, and to manage pain.

  A.immortal B.immune C.lethal D.toxic

  12.This is market in which enterprising businesses ______ for the demands of teenagers and older youths in all their rock mania and pop-art forms.

  A.cater B.entitle C.appeal D.subject

  13.It must guide public opinion, after presenting ______ both sides of every issue and pointing out to readers what measures seem to promise the greater good for the greater number.

  A.inquisitively B.inconceivably C.appallingly D.impartially

  14.Brushing removes larger particles, but dentists suggest brushing the back of the tongue as well, where food residues and bacteria ______

  A.flourish B.collaborate C.embark D.congregate

  15.American literary historians are perhaps ______ to viewing their own national scene too narrowly, mistaking prominence for uniqueness.

  A.prone B.legible C.incompatible D.prior

  16.To many people, a husband and wife alone do not seem a proper family—they need children to enrich the circle, to ______ family character and to gather the redemptive influence of offspring.

  A.repress B.intimidate C.validate D.confine

  17.The 1982 Oil and Gas Act gives power to permit the disposal of assets held by the Corporation, and ______ the Corporation's statutory monopoly in the supply of gas for fuel purposes so as to permit private companies to compete in this supply.

  A.defers B.curtails C.triggers D.sparks

  18.These people actively try to ______ what they believe to be bad English and assiduously cultivate what they hope to be good English.

  A.suppress B.regress C.enhance D.revive

  19.It must guarantee freedom of expression, to the end that all ______ to the flow of ideas shall be removed.

  A.prophecies B.transactions C.arguments D.hindrances

  20.As we have seen, propaganda can appeal to us by arousing our emotions or ______ our attention from the real issues at hand.

  A.retaining B.sustaining C.distracing D.obscuring

  Unit 3 答案

  Section A

  1.B 2. A 3. D 4. A 5. C 6. D 7. B 8. C 9. B 10. C

  Section B

  11.C 12. A 13. D 14. D 15. A 16. C 17. B 18. A 19. D 20. C

(责任编辑:医学考研网)

考研动态

更多>>

西综复习

更多>>

最新文章

 

推荐文章

 

医学考研辅导班 | 西综考研辅导班 | 医学考研网网课 | 答疑中心 | 网站简介 | 联系我们 | 诚聘英才 | 友链交换
2003-2016 © medkaoyan.net 医学考研网版权所有 客服热线:400-6600-397/13466665150
  京icp备11014018号
回到顶部