欢迎访问医学考研网
首页 | 设为首页 | 收藏本站 | 医学考研网网课 | 答疑中心
医学考研网资讯
招生简章 考研动态
政策解析 报考指导
复试调剂 考研大纲
医学考研网西综辅导
西综真题 复习规划 西综答疑
西综集训 西综试学 模拟自测
听课练题 大三备考 近期课讯
医学考研网政治英语辅导
政治真题 英语真题
政治模考 英语模考
政治考经 英语考经
医学考研网专科考研 跨专业考研 在职考研 口腔考研 护理考研 中医考研
专科考研 跨专业考
在职考研 口腔考研
护理考研 中医考研
今天:
热门专业:肾脏内科 | 血液内科 | 消化内科 | 呼吸内科 | 心内科 | 内分泌科 | 传染病学 | 普通外科 | 泌尿外科 | 骨外科 | 胸心外科 | 神经外科 | 整形外科
您所在的位置:主页 > 医学考博 >

考博英语:词汇使用练习题(五)

时间: 2016-09-07 作者:医学考研网 点击:

  考博英语词汇使用练习题由医学考研网独家整理总结,更多考博复习资料,请访问医学考研网!

考博英语:词汇使用练习题(五)

  Directions: In each of the following sentences there is one word or phrase underlined. Below the sentence are four choices marked A, B, C and D.Choose the one that is closest in meaning to the underlined part. Mark the corresponding lettr with a single bar across the square bracket on ANSWER SHEET I.

  Example:

  The secretary is very competent; she can finish all these letters within one hour.

  A.careful B.industrious C.clever D.capable

  In this sentence, “competent” is closest in meaning to “capable”. Therefore you Should choose D.

  Sample Answe

  

[A][B][C][D]

 

  11.As there was not enough money to bury all dead AIDS orphans, 23 babies were interred in a modes cemetery in South Africal before World AIDS Day.

  A.parentless children B.miserable victims

  C.contagious bodies D.infectious patient

  12.In his opinion, the objection to barbarity does not mean that capital punishment should not go on

  A.adversity B.savagery C.habitat D.integrity

  13.What is at fault in our present system is not the outcome but the fallible procedure.

  A.sublime B.erroneous C.plausible D.impeccable

  14.It could not be ruled out that, sooner or later, the country would break out of the treaty.

  A.confirmed B.tolerated C.excluded D.refuted

  15.Now researchers are directing more attention to the social and cultural impetus that propelled university graduates into careers in management.

  A.implication B.propaganda C.impulse D.refuted

  16.Lincoln, former president of the United States, is a conspicuous example of a poor boy who succeeded.

  A.sturdy B.obstinate C.permanent D.manifest

  17.Research should continue on controlled nuclear fusion, but no energy program should be premised on its existence until it has proved practical.

  A.focused B.concentrated C.agreed D.based

  18.He displayed a complete lack of courtesy and tact in dealing with his employer.

  A.tenacity B.curiosity C.civility D.hostility

  19.Pirated compact disks and floppy disks remained the second biggest vehicle for the spread of computer viruses despite the governments'determined efforts to quash software piracy.

  A.boost B.prevent C.crush D.restrict

  20.It is reported that the latest outbreak of the bird flu in Pennsylvania in the United States has prompted China to slap a ban on poultry imports from the sate.

  A.marine products B.dairy products

  C.industrial products D.avian products

  Part B

  11.A 12. B 13. B 14. C 15. C 16. D 17. D 18. C 19. D 20. D

(责任编辑:医学考研网)

考研动态

更多>>

西综复习

更多>>

最新文章

 

推荐文章

 

医学考研辅导班 | 西综考研辅导班 | 医学考研网网课 | 答疑中心 | 网站简介 | 联系我们 | 诚聘英才 | 友链交换
2003-2016 © medkaoyan.net 医学考研网版权所有 客服热线:400-6600-397/13466665150
  京icp备11014018号
回到顶部